השיקולים המובילים בעולם העבודה החדש

איזון בית-עבודה, חדשנות, הצלחה עסקית של הארגון או יציבות תעסוקתית? אלו שיקולים הכי חשובים למחפשי ומשדרגי העבודה? סקר דרושים IL 2021 בדק את השיקולים והערכים המובילים

 

איזון בית-עבודה ותנאי עבודה גמישים הינם שיקולים מרכזיים במציאת עבודה חדשה, והם מהווים שינוי מגמתי בעולם התעסוקה החדש. כך עולה מהסקר השנתי המעודכן של דרושים IL, חשיבות פרמטר האיזון עלה השנה ב- 26.92% מהשנה החולפת ועומד על 66% וכך גם שיקול תנאי העבודה הגמישים (55%). נתון מענין נוסף שעולה מן הסקר הוא שרבים מעוניינים בהכשרה ובפיתוח מקצועי במקום עבודתם ( 50%) לצד הרצון להרוויח יותר בעתיד (35%).

 

נתונים אלו מצביעים על עליה משמעותית בהבנה של מחפשי עבודה, שכבר אי אפשר לסמוך על הגדרת התפקיד הקיימת, אלא קיים צורך להתקדם ולרכוש מיומנויות חדשות באופן שוטף. עולם העבודה, מצריך כישורים ומיומנויות טכנולוגיות, שיקול זה תואם ומוכר כחשוב למחפשי עבודה בשוק התעסוקה החדש.

 

כבוד, ביטחון תעסוקתי ומוניטין

 

הופתענו לגלות כי מחפשי העבודה מייחסים חשיבות גבוהה יותר לצורך שיכבדו אותם במקום העבודה (44%), לעומת שיקולים שונים של גיוון משימות(29%). עוד עולה מהסקר שהצלחה עסקית של ארגון (47%) חשובה יותר למחפשי עבודה מאשר היוקרה העסקית של הארגון (18%), מה שמוכיח שהם מאמינים בתוצאות בשטח ופחות במוניטין!

 

הביטחון התעסוקתי, עד לא מזמן, נחשב כפרמטר מיושן שמייצג את דור ה- X , ופחות את דור ה- Y או דור ה- Z ולמרות זאת השיקול זוכה לדירוג גבוה (52%) ומגמתי משנה קודמת. בהתייחס לעובדה זו, אנו עדים לגידול במעבר בין עבודות בהיקף שלא היה ידוע כדוגמתו מהעבר (התפטרויות בכל רמות השכר ובמגוון רחב של תחומי עבודה) ו"השוק של העובדים" מאיץ את המעבר. העובדים מחפשים הזדמנויות חדשות. מה שמוכיח שלמרות הרצון ביציבות תעסוקתית, מחפשי העבודה אינם מוכנים להתפשר על תנאי וסביבת עבודה בכל מחיר.

המגפה, ללא ספק גרמה לאנשים לשנות את דפוסי החשיבה שלהם ומחפשי העבודה משנים את סדרי העדיפויות שלהם ומדרגים את האושר בראש. רבים רודפים אחר החלומות שלהם ומחפשים עבודה שתרגש אותם.

 

חדשנות, התקדמות טכנולוגית וחזון

 

שיקולי שכר ותנאים נלווים, נותרים באופן מגמתי וצפוי כשיקולים בעלי חשיבות גבוהה; משכורת בסיס גבוהה (65%), תנאים נלווים טובים (60%). הנתונים המעניינים נוגעים לאימוץ טכנולוגיות חדשות (31%) ולחדשנות (40%), כיון שנראה כי מחפשי העבודה מכירים בהאצה הטכנולוגית שמתרחשת בשוק העבודה החדש. הביקוש לידע וליכולות טכנולוגיות מצד המעסיקים חוצה סקטורים. ההתקדמות הטכנולוגית והאוטומציה אמנם יקטינו את כמות המשרות הרוטיניות שניתנות להחלפה ברובוטים, אך מנגד נוצר שינוי בביקוש למשרות הדורשות התמחות אנושית טכנולוגית ויכולות של מולטי טסקינג.

 

הנושאים שהתגלו כפחות מעניינים עבור מחפשי העבודה בסקר היו: המשימות היומיומיות, החזון והמחשבות של מנהלי החברה, גיוון במשימות, האירועים והפעילויות לעובדים ולבסוף, אחריות חברתית ותאגידית.

 

עבודה מהבית והיצע המשרות

 

אחת המגמות שהחלו עם תחילת מגפת הקורונה בעל כורחנו היא העבודה מהבית. מגמה זו צפויה להימשך באופן היברידי או מלא ומעסיקים צריכים לחשוב על דרכים למדידת תפוקה במקום זמני עבודה ולדאוג לחזק את תחושת השייכות לארגון, גם בזמנים בהם העבודה מתבצעת מהבית.

 

היצע המשרות בדרושים IL בשנת 2021 ביחס לשנת 2020 נמצא בעליה של כ- 50% וביחס לשנת 2019, שנת טרום קורונה, בעליה של 17%. נתונים אלו מוכיחים כי השוק משווע לכוח עבודה ואם נתעמק בסקטורים המובילים נראה כי ההיצע בתחום המכירות זינק ב50% , תחום האדמיניסטרציה ומשאבי האנוש בכ- 100%, תחום הכספים במעל ל-65%, תחום הלוגיסטיקה והשיווק במעל ל85%, ההנדסה בכ- 33%, שירות הלקוחות והאבטחה בכ- 70%, הרפואה והתעשייה בכ- 40% כל זאת ביחס לשנת 2020.

 

שורה תחתונה: השינויים הדרמטיים שקרו, קורים ועוד יקרו בשוק התעסוקה – הם כאן להישאר וכולנו צריכים לקבל אותם וללמוד להגיב אליהם. מעסיקים, עובדים ומחפשי עבודה חייבים לאמץ את השינויים ולהגיב אליהם בהתאם.