הוציאו אתכם לחל"ת – מה עושים?

מי אוהב אי וודאות, ועוד כזו שקשורה לעבודה ולפרנסה? הסיכוי לתשובה חיובית לשאלה הזו שואף לאפס... ההפסקה הבלתי צפויה הזו עלולה להיות לא נעימה בכלל, אך בד בבד גם להוות הזדמנות להעריך את מסלול הקריירה שלכם ולקבל החלטות אסטרטגיות לגבי העתיד

 

חל"ת

 

לפי נתוני הלמ"ס לחודש אוקטובר מספר העובדים שמצאו עצמם במצב כזה בגלל שהוצאו לחל"ת עלה מ 5.5% בחודש ספטמבר שלפני המלחמה ל 30.4% בחודש אוקטובר.

 

לפני הכל, הנה הבהרה: כשמדברים על עובדים שהוצאו לחל"ת מתכוונים למועסקים שנעדרים באופן זמני מעבודתם למשך תקופה כלשהי, כלומר לא מגיעים לעבודה במהלך כל השבוע עקב החלטת המעסיק מסיבות כלכליות. לפעמים זה בגלל צמצום בהיקף העבודה או בגלל השבתה של כל מקום העבודה.

 

אגב, האחוז הגבוה ביותר של העובדים שהוצאו לחל"ת מכלל המועסקים היה בענף שירותי אירוח ואוכל (55.6%) והנמוך ביותר היה בקרב מועסקים במגזר הציבורי בהשוואה למועסקים לא במגזר ציבורי 26.8% ו36.4%- בהתאמה (בספטמבר: 26.4% ,27.0% בהתאמה).

 

אז מה עושים אם אתם מוצאים את עצמכם בדיוק בנקודה הזו, תלויים באוויר? מצד אחד מחוסרי הכנסה, אך מצד שני לא מובטלים באופן פורמלי?

 

ההפסקה הבלתי צפויה הזו עלולה להיות לא נעימה בכלל, אך בד בבד גם להוות הזדמנות להעריך את מסלול הקריירה שלכם ולקבל החלטות אסטרטגיות לגבי העתיד.

 

הדבר הראשון שיש לעשות הוא הערכת מצב:

 

  • האם יש לחל"ת תאריך סיום צפוי?
  • מה מצבכם הפיננסי- האם יש לכם רשת ביטחון פיננסית? כמה זמן תוכלו להחזיק מעמד ללא הכנסה?
  • האם עד היציאה לחל"ת הייתם מרוצים מהתפקיד שלכם וממקום העבודה?
  • כמה זמן עבדתם באותו מקום לפני שהוציאו אתכם לחל"ת?
  • מה מצב שוק העבודה בתחום המקצועי שלכם? האם יש ביקוש לעובדים?

 

המטרה של ביצוע הערכת המצב היא להגיע למסקנה, האם אתם יכולים להמתין עד לסיום החל"ת ולחזור למקום העבודה הנוכחי, או שאין ברירה ועדיף לכם לחפש מקום עבודה אחר.

 

אם למשל אתם אוהבים את התפקיד שלכם ואת החברה ואתם לא לחוצים מבחינה כלכלית, ייתכן ועדיף לכם להמתין עד סיום החל"ת. אם לעומת זאת, כבר לפני המלחמה לא הייתם מרוצים בעבודה, ובשוק העבודה יש ביקוש לניסיון בתחום שלכם, כנראה שזו הזדמנות לנצל את הזמן הפנוי ולחפש עבודה חדשה.

 

הרקע והנסיון הקודם שלכם צריכים להשפיע על ההחלטה, אם זה מקום עבודה ראשון בתפקיד שהיה קשה מאוד להתקבל אליו, או שקורות החיים שלכם מלאים בקפיצות תכופות מידי בין מקומות עבודה- יתכן שעדיף שתתאזרו עכשיו בסבלנות ותחכו שהחל"ת יסתיים ותוכלו להמשיך באותו מקום עבודה.

 

במילים אחרות, לפעמים יש לנו נטיה לזרום עם הזרם מבלי לעצור לרגע ולבדוק לאיזה כיוון הוא הולך. נסו לנצל ככל האפשר את הזמן הפנוי שיש לכם עכשיו בכדי לבצע הערכה של הקריירה שלכם עד כה ולעשיית סדר במחשבות.

 

אם תגיעו למסקנה שעדיף לכם לא להמתין ולחפש עבודה חדשה, אל תתמהמהו: עדכנו קורות חיים ופרופיל לינקדאין, דברו עם קולגות לשעבר, כנסו לאתרי דרושים ובדקו איזה משרות פתוחות ופעילות כרגע והתחילו להגיש מועמדות.

 

ויש עוד מספר דברים שתוכלו לעשות בינתיים, עד שתמצאו עבודה חדשה או עד שהחל"ת יסתיים:

 

  1. פיתוח מיומנויות: השתמשו בזמן הזה כדי לשפר כישורים או לרכוש מיומנויות חדשות. הירשמו לקורסים מקוונים קצרים, סדנאות או הסמכות רלוונטיות.
  2. בתחומים שזה רלוונטי: בצעו פרוייקטים עצמאיים לצורך העשרת תיק העבודות שלכם.
  3. התנדבות: לא חסרים עכשיו גופים שזקוקים למתנדבים.
  4. בריאות: עסקו בפעילויות לחיזוק הגוף והנפש כמו ספורט, מדיטציה, תחביבים או זמן איכות עם משפחה וחברים.
  5. רשתות ומיתוג אישי: לטשו את הנוכחות הדיגיטלית שלכם, בלינקדאין שלך ובכל רשת חברתית אחרת. שתפו תוכן בעל ערך, צרו קשרים עם מובילי דעה בתחום ובנו מותג אישי חזק המשקף את המומחיות והשאיפות שלכם.

 

לסיכום, למרות חוסר הוודאות ובאופן פרדוקסלי, חופשה ללא תשלום עשויה להיות הזדמנות בלתי צפויה, אך בעלת ערך להתפתחות אישית ומקצועית. בסופו של דבר הכל תלוי איך תקחו את זה...