שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

התאמה אישית בין צרכים תעסוקתיים לתפקיד נחשק

07.05.2024 | רויטל אליאס, מנטורית דרושים IL | זמן קריאה: 4 דק` |

מציאת עבודה בתקופה הנוכחית יכולה להיות מאתגרת וכוללת תהליכי מיון וקבלה ארוכים. בנוסף ההתמודדות על כל משרה מצריכה לעמוד בתחרות מול לא מעט מועמדים נוספים ולמרות זאת, חשוב לבחון לפני כל הגשת מועמדות לתפקיד, שאכן המשרה תואמת את הצרכים התעסוקתיים שלנו. מהם אותם צרכים? האם חייבים להתעקש עליהם? ואיך הם קשורים לסגנון החיים שלנו?

 

 

מה הם בכלל צרכים תעסוקתיים ואיך כדאי להתייחס אליהם בעת הזו?  

 

צרכים תעסוקתיים הם צירוף היכולות, המניעים והערכים שלנו כפי שהם נתפסים על ידינו. הם  קשורים לרצונות, לסגנון החיים, לסטטוס האישי הנוכחי שלנו בחיים ועוד. אחד מצרכי התעסוקה שהפך למשמעותי אצל יותר ויותר אנשים בשנים האחרונות הוא "איזון בית-עבודה". אם בעבר צורך זה היה חשוב בעיקר להורים לילדים קטנים, היום הצורך הזה קיים גם אצל צעירים ללא ילדים והם מציינים אותו בפניי המעסיקים, כצורך עליון מתוך רצון למלא את חייהם ברבדים נוספים מלבד עבודה.     

 

כאשר אנחנו לא מודעים לצרכים התעסוקתיים שלנו ולא מקפידים עליהם בזמן חיפוש משרה חדשה נוצר דיסוננס. דיסוננס זה עלול להביא, בחלק מהמקרים, גם לעזיבת מקום העבודה החדש שעמלנו קשה כדי למצוא אותו. דוגמה לכך היא שרי (שם בדוי), הייטקיסטית מוכשרת, אמא לשלושה ילדים קטנים, שהגיעה אליי לייעוץ לאחר שכבר מצאה מקום עבודה חדש, אך נאלצה לעזוב אותו לאחר מספר חודשים בודדים. על פניו, המשרה הייתה בדיוק מה שהיא חיפשה, המנהלת הישירה הייתה מקסימה וכך גם הצוות.

 

כבר בתהליך הקבלה לתפקיד, נאמר לה שמדובר במשרה מאומצת המצריכה זמן השקעה רב, אך מכיוון ששרי הייתה כבר להוטה להתחיל לעבוד והתפקיד והצוות קסמו לה, היא לא חשבה יותר מדי וחתמה על חוזה העסקה. מהר מאוד היא מצאה את עצמה חוזרת בשעות מאוחרות הביתה, עובדה שנגדה את הצורך התעסוקתי הכי חשוב עבורה.

 

לאחר חמישה חודשים, היא נאלצה להודיע על התפטרות על אף שהצוות והתפקיד מאוד מצאו חן בעיניה. בדוגמה זו ניתן לראות שהצורך התעסוקתי של Work life balance היה קריטי עבורה, שרי הספיקה לבלות עם ילדיה רק בסופ"ש והחוסר במילוי הצורך הבסיסי עבורה הפך לבלתי נסבל.

 

משרה בהתאמה אישית

 

צורך תעסוקתי לא מסתכם רק באיזון בית-עבודה, צרכים תעסוקתיים בולטים נוספים הנוגעים לסגנון חיים משפיעים רבות גם הם:

 

  • מיקום גיאוגרפי: עבור הרבה אנשים חשוב לעבוד בקרבת הבית על מנת לחסוך את זמן הנסיעה ועבורם הצורך התעסוקתי הקריטי ביותר הוא מרחק הגע קצר בין הבית לעבודה והם לא יוותרו עליו.
  • תרבות ארגונית: חלק ממחפשי העבודה מתייחסים בכובד ראש לתרבות הארגונית של החברה וחשוב להם שתתאים לערכים ולצרכים שלהם. לדוגמה, תרבות ארגונית בה יש רוח התלהבות, שיתוף פעולה, תמיכה הדדית, רוח עשייה, משובים ועוד. כאשר לא תתרחש התאמה מחפשי עבודה אלו יתקשו להרגיש חיבור בינם לבין התרבות הארגונית ומהר מאוד ירגישו חוסר שייכות וחיבור למקום.
  • עבודה מהבית: בעקבות העבודה מהבית בתקופת הקורונה, עובדים ומנהלים רבים הבינו שזו צורת העבודה המועדפת עלייהם והם לא מוכנים לוותר עליה. על אף שחברות רבות חזרו לעבוד מהמשרד עבור רבים, עבודה מהבית בחלק מימות השבוע קריטית ומחוברת לסגנון החיים שסיגלו לעצמם בשנים האחרונות.
  • שכר: אצל עובדים רבים נושא השכר נמצא בסדר עדיפויות עליון לפני הרבה פרמטרים אחרים. חלקם מנהלים אורח חיים מסוים שחשוב להם לשמר והרבה פעמים יתפשרו על דברים אחרים אך לא על שכר.

 

בתקופה הנוכחית ארגונים עדים לכך שהצרכים התעסוקתיים של חלק מהעובדים השתנו. תקופת המלחמה גרמה לכך שיש יותר עובדים שזקוקים לאיזון בית עבודה, יציבות, גמישות בשעות העבודה, תמיכה, עבודה מרחוק ועוד. איך מתמודדים עם רשימת הצרכים התעסוקתיים, בתקופה מאתגרת? האם כדאי לוותר מראש על כולם או אולי לאמץ רק את חלקם?

 

אין ספק ששוק התעסוקה נמצא בתקופה לא רגילה שמשפיעה על ארגונים רבים. וויתור מלא על כל הצרכים התעסוקתיים שלנו אינו נכון, גם אם אנחנו להוטים להתחיל לעבוד, כיון שהתפשרות על צרכים עקרוניים ומשמעותיים, בסופו של דבר יוביל לתסכול וספק אם נצליח לשרוד במקום העבודה החדש.

 

אז מה עושים כדי למצוא משרה בהתאמה אישית?

  • ערכו רשימה עם כל הצרכים התעסוקתיים שלכם (אל תוותרו בשלב זה על כלום).
  • בחרו ודרגו את שלושת הצרכים החשובים ביותר עבורכם
  • כנסו לסוכנת החכמה המותאמת שלכם וסמנו את כל המשרות שתואמות את הכשרתכם ורצונכם
  • בחנו כל משרה שסימנתם ובדקו שהיא אכן עונה על הצרכים התעסוקתיים שלכם.

חברות מובילות באתר

חברות מובילות באתר