תחושת מיצוי מהעבודה, הרגשה שהתפקיד קטן עליכם, רצון ללמוד דברים חדשים ולהיחשף לעולמות מקצועיים אחרים או אולי עבודה בתפקיד תובעני במיוחד שלא מותיר לכם זמן לחיי הפנאי או לבילוי עם בני המשפחה. לרצון בהסבה מקצועית יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. איך תדעו שאתם מוכנים להסבה מקצועית?
חלק מהשאלות שצריכות להישאל הן: האם המקצוע החדש עליו חשבתם מתאים לכם, היכן לומדים אותו, האם תוכלו להתמודד עם משכורת התחלתית נמוכה יחסית, כעובדים מתחילים במקצוע החדש?
כדי לבצע תהליך של הסבה מקצועית בצורה בטוחה ונכונה, עליכם לדבוק במספר כללי אצבע:
כלל 1: בדקו לעומק האם את הסיבה – הסבה מקצועית משמעותה שינוי עמוק במסלול הקריירה. אם אתם חושבים שלא תתחרטו בשום שלב על עזיבת המקצוע הנוכחי הרי שבחירת מסלול חדש היא אופציה עבורכם. לעומת זאת, אם אתם מרגישים שמקום העבודה הנוכחי לא עושה לכם טוב, אך אתם כן אוהבים את מה שאתם עושים, כדאי לחשוב על מציאת מקום עבודה אחר ולהישאר באותו מסלול מקצועי.
כלל 2: תהיו ריאליים – הסבה מקצועית משמעותה שאתם מתחילים הכל מאפס ולכן תצטרכו להיות ריאליים וסבלניים בכל הקשור לרמות ההשתכרות ודירוגכם המקצועי. השינוי האמיתי יתחיל רק מספר שנים בתפקיד ולכן תצטרכו לקחת עד אז נשימה עמוקה ולהמתין שהשכר והדרג יעלו.
כלל 3: בחרו מקצוע להסבה המתאים ליכולות ולאופי שלכם – אם אמרו לכם למשל שישנן משכורות גבוהות בתחום השיווק והמכירות ואתם מחליטים לנסות את מזלכם בענף, בדקו קודם שיש בכם את התכונות הנדרשות לאנשי שיווק ומכירות. על תכונות אלו ניתן למנות יכולת בין אישית גבוהה, יכולת שכנוע, יכולת מיקוח וכדומה. אם אתם בעלי אופי מופנם יותר ומעדיפים את מסך המחשב יותר מאשר עבודה מול לקוחות, כדאי לבחון את ההחלטה שוב. כמו כן בדקו אם המקצוע החדש דורש מכם לימודים מקצועיים והאם יש בידיכם את הכסף והזמן הנדרש לעשות אותו.
כלל 4: מועד עזיבת העבודה וביצוע ההסבה – גם אם אתם מתקשים מאוד לקום בכל בוקר לעבודה ומרגישים שמבחינתכם הייתם יכולים לעזוב כאן ועכשיו, הרי שכדאי לקחת קצת אוויר ולעזוב במועד הנכון עבורכם (וכמובן לתת זמן למעסיק שלכם למצוא עובד חליפי). הקפידו לבדוק את זמני החפיפה עם לימודי ההכשרה וודאו ששום דבר לא מתפספס. חשוב לעזוב את מקום העבודה כשכולם מרוצים, אין לדעת מתי תצטרכו את המעסיק הקודם שלכם כממליץ בעתיד.
כלל 5: שכיר או עצמאי – אם אחת הסיבות בגינן אתם רוצים לעזוב את התפקיד הקיים היא חוסר מימוש של הרוח היזמית הפועמת בכם, ואתם שוקלים לעבור מסטטוס שכיר לסטטוס עצמאי, אולי תרצו לגשש ולהתחיל כעוסק פטור תוך כדי עבודתכם כשכירים ולהתחיל לקבל עבודות מחוץ לשעות העבודה (בתנאי שזה לא מנוגד לחוזה העבודה שלכם). ברגע שתראו שאתם מצליחים והיקף הלקוחות יגדל, תוכלו להפוך לעצמאיים במשרה מלאה.
*קרדיט תמונה: shutterstock