שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

תעסוקה היברידית: מודל תעסוקה חדש

06.06.2022 | מערכת דרושים IL | זמן קריאה: 4 דק` |

ענף ההייטק מהווה כידוע את קטר הצמיחה של המשק. כענף המוביל את המשק, ההייטק מהווה לא רק מקום אליו רבים לוטשים עיניו מתוך שאיפה להשתלב במקומות העבודה המפנקים ועתירי השכר שבו, אלא גם כחלוץ ההולך לפני המחנה במגמות תעסוקה חדשניות

 

עבודה היברידית

 

אחת מהמגמות האלו היא התעסוקה ההיברידית אשר נולדה כתוצאה מימי הקורונה בהם העבירו חברות הייטק רבות, ישראליות ובינלאומיות כאחד, את מרכז הכובד שלהן אל בתי העובדים. באותם ימים כל עמדת לפטופ בחדר הילדים או במרפסת הפכה למשרד פרטי ממנו פעלו ואף צמחו חברות ההייטק השונות.

 

נוכח העובדה כי תפוקת העובדים לא ירדה כפי שחששו בתחילה הוחלט בחברות רבות להשאיר את המודל בצורה חלקית כך שמספר ימים, לרוב שלושה, מועסקים העובדים מהמשרד וביומיים הנותרים עובדים מביתם. עובדים רבים, ובמיוחד אימהות לילדים קטנים, טוענים כי הם מאוד מרוצים מהמודל החדש של עבודה מהבית ובשורות הבאות נסקור את יתרונותיו, כמו גם חסרונותיו.

 

יתרונות

 

אפשר להקדיש זמן רב יותר למשפחה – המודל ההיברידי מאפשר לעובדים  ליהנות מבוקר רגוע יותר בו הם לא נאלצים להיתקע בפקקים המתישים והעייפים המאפיינים את ארצנו הקטנה. ההגעה למשרד לאחר שעה מתסכלת בכבישים מורידה מצידה את האנרגיות של העובד ומה גם שהוא יודע שהסיפור יחזור על עצמו גם בדרך חזרה. העובדים שעובדים כעת מביתם יכולים לקום לבוקר רגוע יותר עם הילדים, להוריד אותם במסגרות ואף לנוח קצת, ככל שהדבר ניתן, במהלך היום. הילדים זוכים בצורה זו גם לראות את הוריהם בבית בעת חזרתם מהמסגרות, וכך הרווח הן לעובד והן לילדיו הוא כפול.

 

חיסכון בדלק – כפי שהוזכר בסעיף הקודם, אי הצורך להגיע למשרדי החברה (ויש עובדים המתגוררים במרחק גיאוגרפי משמעותי ממקום העבודה) משפיע ישירות על הוצאות הדלק של העובדים. אלו נחתכות בצורה דרמטית והעבודה מהבית מאפשרת לעובד ליהנות מעוד כמה שקלים בכיס בסוף החודש.

 

ניצול יותר טוב של הזמן – עבודה מהבית היא בסופו של יום עבודה הרבה יותר יעילה מאשר עבודה במשרד. במקום העבודה אנו מבזבזים זמנים לא קצרים על שיחות חולין עם הקולגות לעבודה או עם הלקוחות שבאים לפגישה. אז זה נכון אמנם שגם בבית יש מסיחי דעת אבל אם יש לכם מספיק משמעת עצמית תוכלו למקסם את הימים שלכם לעבודה נטו כך שההספק יהיה גדול יותר.

 

אין צורך לקחת ימי מחלה – לעיתים אנחנו לא מרגישים כל כך טוב ומרגישים שאם היינו נשארים לעבוד מהבית היינו יכולים לשרוד את היום. בצורה דומה הדבר קורה כשהילד שלנו חולה ואין לנו סידור אחר בשבילו וכך אנו נאלצים לקחת יום מחלה על מנת לטפל בו. בעבודה היברידית כל זה נחסך מאיתנו. אם אנחנו חולים, אנחנו יכולים למשוך בבוקר עוד שעה במיטה ולעבוד לאחר מכן בנחת מהבית ואם הילד חולה, גם אז אין בעיה – אפשר גם לעבוד וגם להגיש תה חם לילד.

 

חסרונות

 

פגיעה במחויבות לארגון – ארגונים רבים מסתכלים על עצמם כמשפחה אחת גדולה וכך נוצרים יחסי נאמנות בין העובדים לבין מקום העבודה. מעבר לעבודה מהבית פוגע בתחושות האלו והתוצאה היא שהמחויבות של העובדים לארגון יורדת, כמו יצירתיות שנולדת הרבה פעמים דווקא ממפגשים אקראיים במסדרון או במטבח.

 

טשטוש בין העבודה לחיים האישיים – העבודה מהבית מאפשרת לעובד גמישות בשעות העבודה מהעבודה, אך מצד שני השינוי בלוח הזמנים גורם לא אחת לעבודת יתר בגלל היעדר הפרדה ברורה בין המשרד לבית.

 

שורה תחתונה: מודל העבודה ההיברידי צפוי לצבור תאוצה בשנים הקרובות ועל פי הערכות גורמי המקצוע עד לשנת 2028 כ- 75% מהארגונים יעסיקו עובדים מרחוק בעוד ש-33% יעבדו מרחוק באופן מלא. לעבודה מהבית יש יתרונות רבים, ובראשם הגמישות, אך על העובדים יהיה להסתגל לשינוי ולוודא כי הם לא עובדים יתר על המידה או לחילופין פוגעים בהספקים להם היו רגילים בעבודה השוטפת במשרדים.

 

חברות מובילות באתר

חברות מובילות באתר