איך אתם קמים בבוקר? האם אתם מרוצים ממקום העבודה שלכם? האם אתם מצוברחים ומתקשים לצאת מהמיטה? או אולי אתם מרגישים שיש משהו אחר שבוער בכם לעשות?
כאשר אנחנו לא מרוצים מהקריירה שלנו לאורך זמן, חוסר שביעות הרצון משליך גם על תחומים אחרים בחיינו. אנחנו יצורים הוליסטיים שמורכבים מהמון חלקי פאזל וכשמשהו אחד לא עובד לנו כמו שצריך, שאר הדברים בחיינו נוטים גם כן להיפגע.
קריירה היא לא תחום משני שניתן להתעלם ממנו ולהגיד "יהיה בסדר". היא משפיעה על מצב הרוח שלנו, על מערכות היחסים שלנו, על הסיפוק האישי שלנו ועוד. בסופו של יום, קריירה היא הביטוי האישי שלנו בעולם ולכן חשוב שניתן לה את תשומת הלב הראויה.
קבלת החלטה לשינוי בתחום הקריירה, בין אם לעבור מקום עבודה או ללכת יותר רחוק ולשנות תחום, היא המסלול לבצע את השינוי שאנחנו רוצים. אנתוני רובינס כתב בספרו "להעיר את הענק שבפנים" שיותר מכל ההחלטות שלנו ולא נסיבות חיינו, הן אלה שיקבעו את ייעודנו. יש הבדל גדול בין רצון לשינוי כלשהו בקריירה שלנו לבין קבלת ההחלטה.
כשהרצון קיים אין באמת כוונה של מה שאנחנו רוצים שיקרה בחיים שלנו. לעומת זאת כשאנחנו מקבלים החלטה לעשות שינוי אנחנו בעצם מחליטים כיצד הדברים ייראו. אנשים שלא מקבלים החלטות נשארים באותו מקום שהיו בו לפני שנה, שנתיים ושלוש. הם מוצאים את עצמם בפתחה של כל שנה באותו מקום עבודה שלא מתאים להם, שלא מדבר את הערכים שלהם ובאותו חוסר שביעות רצון וסיפוק.
האם לשקול שינוי בתחום עיסוק?
השלב הראשון הוא להבין במדויק מהו השינוי שאתם מייחלים לעצמכם והאם הוא מגיע מהמקום הנכון. לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו זקוקים לשינוי קריירה אך מבירור עמוק, עולה סיפור שלם של מנהל ישיר שהוריד לנו בשנים האחרונות את הביטחון העצמי וגרם לנו לא להאמין במקצועיות שלנו, עד כדי כך שאנחנו חושבים שאנחנו זקוקים לשינוי בתחום העיסוק.
יש מקרים בהם אנחנו בטוחים שנדרש שינוי מידי בחיים המקצועיים שלנו אולם שיחות עומק עם איש מקצוע מעלה בעיה בזוגיות שיש לטפל בה או בעיה בתחום אחר מהותי בחיים שמעפיל על יתר התחומים בחיינו.
לפניכם מספר שאלות שתשובות עליהן יכולות לשפוך לכם אור על הדבר שמצריך בחייכם שינוי, אם בכלל:
שורה תחתונה: יש מגוון צמתי קריירה לאורך החיים ולא כל אחד מסוגל ויכול לעשות את התהליכים הללו בכוחות עצמו. מומלץ להיעזר באנשי מקצוע מנוסים מתחום הקריירה שידעו לתת לכם את המענה המקצועי הראוי וללוות אתכם לאורך כל התהליך. אחרי הכל, כל אחד מאיתנו ראוי להגשים את הפוטנציאל שלו, לממש את עצמו ולחוות סיפוק מהעשייה שלו. "מימוש עצמי" הוא הרגע שהאדם עצמו לא מאמין שהוא ראוי לחיים שהוא חי" אמר הפסיכולוג האמריקאי, אברהם מאסלו וזה נכון לכל תחום בחיים כולל תחום הקריירה.
כותבת המאמר: רויטל אליאס, יועצת קריירה ומנטורית דרושים IL