שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

תן ביס או מטבח משותף?

20.09.2022 | מערכת דרושים IL | זמן קריאה: 3 דק` |

מהן אפשרויות המזון העיקריות שמעסיקים יכולים להציע לעובדים ומה חשוב לדעת על כל אחת מהן? הטבות מזון הן דרך מהנה ויעילה באמצעותה חברות משמרות ומעצימות את מורל העובדים. בין האפשרויות העיקריות יש כרטיס הסעדה או מטבח משותף בתוך משרדי החברה. אז מה חשוב לדעת על כל אחת מהאפשרויות?

 

תן ביס

 

כרטיס הסעדה: מה חשוב לדעת

כרטיסי הסעדה כגון 'תן ביס' פופלריים בחברות והפכו בעשורים האחרונים להטבה שגורה, כאשר עובדים מצפים לקבל אותה כחלק מההטבות הבסיסיות. הרבה מעבר לעניין הפונקציונלי של כרטיס "אשראי" נטען בסכום כסף חודשי לארוחות במגוון רחב של מסעדות ובתי קפה, כרטיסי ההסעדה לעובדים הפכו לסמל סטטוס של ממש ועובדים שמקבלים אותם, חשים ברובם השתייכות לחברה משקיעה ומפנקת.

 

כרטיסי ההסעדה ממומנים על ידי מעסיקים כשהסכום המקובל לטעינה הוא 500 שקל לחודש לעובד או 40 שקל ליום. מעסיקים יכולים לקבל דו"חות על הוצאות האוכל של העובדים שלהם ישירות אל מערכת השכר.  

 

היתרונות למעסיקים בפתרון כרטיסי ההסעדה הוא סמל הסטטוס שמשביח את מותג המעסיק, תחושת המעורבות הגדולה שהכרטיס מייצר אצל העובדים, והגיוון העצום הן במנות ובמסעדות שמתוכן העובדים יכולים לבחור, והן בזמני היציאה לארוחות או הזמנת משלוח המזון מהמסעדה. החסרונות בכרטיסי הסעדה לעובדים מגולמים בעיקרם בחוסר השליטה על זמני הארוחות של העובדים, ובחוסר ההצדקה להפסיק את ההטבה לעובד במקרה של מעבר לעבודה מהבית.

 

מטבח משותף: מה חשוב לדעת

מטבח משותף לעובדים בחברה יכול להיות מוצע בשתי דרכים עיקריות, על ידי מבשלים מקצועיים שמבשלים במקום או באמצעות קייטרינג מוסדי, שרבים רואים בו את האופציה הטובה יותר. קייטרינג מוסדי מספק ארוחת צהריים לעובדים בשעה קבועה וכולל מגוון מנות כולל אפשרות להתאמה אישית של מזונות לעובדים צמחוניים, טבעוניים, אלרגניים, רגישים למאכלים מסוימים ואוכלי כשר. יש מגוון רחב של חברות קייטרינג והתחרות הרבה מהן יכולה להוזיל את מחירי הארוחות עבור המעסיקים, באופן משמעותי. קייטרינג מוסדי מציע תפריטים שונים כך שהמעסיקים יכולים לבחון ולאפיין מראש את סוגי המזונות והארוחות שירצו לקבל בתפריט.

 

היתרון בקייטרינג הוא שליטה מרבית על סוגי המזונות וזמני הארוחה של העובדים, כך שניתן יהיה להתאים את זמני הישיבות והעבודה בהתחשב בזמן ארוחה נתון וקבוע מראש. מעבר לכך, ההטבה הזו נפסקת מרגע שעובד עובר לעבוד מהבית או מרחוק (אלא אם כן הוא מעוניין להגיע למשרד מדי יום לצורך הארוחה). יתרון נוסף הוא בניצול זמן יעיל יותר שעלול להתבזבז כשעובדים יוצאים למכרזי מסעדות עם כרטיסי הסעדה ומתחילים לחפש היכן כדאי להם לאכול. כמובן שחשוב לבחור בחברת קייטרינג איכותית ומקצועית על מנת לוודא שהמזון טרי, נבחר בקפידה ומבושל היטב, והמנות טובות וטעימות.

 

אז במה תבחרו?

חברות מובילות באתר