דרושים בפתח תקווה: אם המושבות קוראת לכם

פתח תקווה, אם המושבות, עוברת בשנים האחרונות מהפכה תעסוקתית של ממש עם פיתוחם והרחבתם של מתחמי תעסוקה ופארק הייטק חדשים ברחבי העיר. מגמה זו צפויה להתרחב וההיקף המרשים של 200 אלף איש המועסקים כבר היום בעיר, צפוי לגדול ואף לזנק

 

דרושים פתח תקווה

 

העיר פתח תקווה נחשבה במשך שנים ארוכות לעיר די מנומנמת שתושביה זקוקים לנסוע לצרכי פרנסתם לערים הסמוכות דוגמת בני ברק, רמת גן וכמובן תל אביב. אך למעשה בשנים האחרונות פתח תקווה עוברת מהפכה של ממש עם מרכזי תעסוקה ופארקי הייטק צומחים המאפשרים לתושבי העיר, כמו גם לתושבי השרון ובקעת אונו לעבוד בעיר, ללא הצורך להיתקע בפקקים הארוכים לתל אביב.

 

כך שהמושג "דרושים בפתח תקווה", הפך כיום למונח נפוץ מאוד ביחס לתעסוקה המוצעת בעיר. שלושת אזורי התעסוקה הגדולים של העיר המציעים את מירב העבודות בעיר הם מרכז העסקים ירקון המשובץ במפעלי מתכת, בטון ועץ לצד מרכזי קניות תוססים, אזור התעשייה קריית אריה המכונה כיום פארק-טק וכולל מגדלים גבוהים המשכנים בתוכם חברות הייטק וסטארט אפים ואזור "רמת סיב" המכונה כיום "סטרטסיב", בו שוכנות חברות היי-טק וחברות ביטוח לצד מסעדות, פאבים, בתי קפה ומקומות בילוי.

 

מרבית מודעות הדרושים בפתח תקווה מתייחסות לשלושת האזורים הללו ועדות לצמיחתם המואצת של אזורי התעשייה והתעסוקה בפתח תקווה ניתן לראות במספר העסקים בעיר שקפץ מ-3500 עסקים בשנת 2000 למעל 8000 עסקים  וחברות הפועלות בפתח תקווה, חלקן מהגדולות במשק. חברות אלו מספקות תעסוקה ליותר מ 200,000 עובדים מכל הסביבה והמושג דרושים בפתח תקווה הפך באמצעותן למושג שגור בחיפושי העבודה. על חברות הענק ששמו את משכנן בפתח תקווה ניתן לציין את אינטל, בזק בינלאומי, מגדל, ביטוח ישיר, שטראוס, תנובה, שלמה סיקסט,IBM, תדיראן וכמובן אין ספור מסעדות, בתי קפה ופאבים.

 

בנוסף לשלושת אזורי התעשייה שצוינו לעיל, אזור תעשייה נוסף בעיר צפוי לעבור מתיחת פנים דרמטית. מדובר על אזור התעשייה סגולה אשר הוקם אי שם בשנת 1920 והיווה במשך שנים את מקום משכנתם של מוסכים ובתי מלאכה זעירים. באזור זה צפויה העיריה לאשר שינוי תב"ע שתוביל לבנייתם של מגדלי עסקים בגבהים של 20 ו-30 קומות. אלו יוסיפו עם השלמתם עוד עשרות אלפי מקומות עבודה חדשים בעיר ומודעות הדרושים בפתח תקווה צפויות לעטר את לוחות חיפושי העבודה בצורה שטרם נראתה בעיר.

 

לסיכום, פתח תקווה של היום עוברת שינויים מהותיים וצפויה להפוך בשנת 2030 לעיר החמישית בגודלה בישראל. שינויים אלו מתבטאים גם בהיקפי התעסוקה בעיר ובשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר מודעות דרושים בפתח תקווה, במגוון תפקידים ובכל הסקטורים. מגמה זו צפויה לזנק עם הרחבתם של פארקי התעסוקה הגדולים של העיר, לרבות מתיחת הפנים שתבוצע באזור התעשייה הוותיק בעיר, אזור התעשייה סגולה.