שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

לא עונים על כל דרישות המשרה? אז מה!

23.01.2023 | מערכת דרושים IL | זמן קריאה: 3 דק` |

כמה פעמים ראיתם פרסום של משרה והרגשתם שזה עשוי להיות התפקיד הבא שלכם, אבל משהו עצר מבעדכם להגיש אליה מועמדות? איך תגיבו אם תדעו שגם אם הידע והניסיון שלכם לא מגיעים ישירות מהקריירה שלכם, זה עדיין נחשב? 

 

ניסיון תעסוקתי

 

קוראים לזה "ניסיון סמוי" והוא מתייחס לניסיון שצוברים שלא במסגרת ישירה של התפקיד. זה יכול להיות במסגרת פרויקט התנדבותי כלשהו או אולי פרויקט אישי- חברתי אחר. זה יכול להיות גם כל מיני "משימות" שהוספתם לתפקיד, שעשיתם משהו שאחרים לא ידעו לעשות, שלמדתם תחום מאפס גם כשאף אחד לא חנך/לימד אתכם, שהגעתם לתפקיד "לא מוגדר" ויצקתם לו תוכן ועוד. (רק מאלו אפשר ללמוד הרבה דברים עליכם ועל היכולות שלכם).

 

לבסוף מה שחשוב זה שתדעו לאסוף את כל העשיות האלו ותגדירו אותן בהתאם לתפקידים המעניינים אתכם. תנסו לתרגם אותם לדרישות המשרה, ותכירו את השפה והמונחים הרלוונטיים. אם עדיין אתם מרגישים שזה לא מספיק תכינו מכתב מקדים מצורף לקו"ח ותסבירו את התשוקה והמוטיבציה שלכם לתפקיד ומה תוכלו לתרום ולהוסיף לארגון. אל תניחו שזה לא עובד, כי יש לא מעט מגייסים ומגייסות שיכולים לספר לכם שזה לפעמים ההבדל בין להגיד כן לבין להגיד לא.

 

אחרי שעברתם את שלב ה"לא בטוח שאני מתאים למשרה", לשלב של "יש לי מה להציע" עשיתם חצי דרך! עכשיו נשאר לעבוד על כתיבת קורות החיים שייצגו אתכם ואת הניסיון שלכם בצורה אפקטיבית. לא חסרים מקורות המלמדים איך לכתוב קורות חיים היכולים לשרת אתכם ובכל זאת לא מעט מחפשי עבודה עדיין מציינים רשימת תכונות כמו רשימת מכולת: מסירות, חריצות, יצירתיות, משמעת עצמית ועוד. תנו לי לחדש לכם משהו חשוב: בפועל זה לא מקדם אתכם.

 

בהתחשב בעובדה שזמן קריאת קורות חיים הוא עניין של שניות ואם יש מערכת סינון אוטומטי , אז הרשימה הזו לא תורמת כלל.  הרשימה הזו לא גורמת למגייסים להכיר אתכם טוב יותר ולמעשה הרשימות הללו נכתבות כמעט ע"י מרבית מחפשי העבודה. במילים אחרות אין בהן יתרון תחרותי עבורכם.

 

בשורה התחתונה קורות החיים צריכים להעביר את מה שאתם יודעים ומסוגלים לעשות, כך מגייסים יכולים ללמוד מה תוכלו לתרום להם. כאשר אתם מציינים את הניסיון התעסוקתי שלכם ומפרטים מה עשיתם בכל תפקיד, תנסו להראות איך היכולות שלכם באו לידי ביטוי בתפקיד. תדאגו להבליט את ההישגים שלכם, במיוחד אלו העונים על דרישות המשרה.

 

מתוך מה שתספרו יוכלו ללמוד אם אתם יצירתיים, חרוצים או מסורים, לבסוף חשוב לתרגם את אותן התכונות לתועלות ספציפיות ולהראות איך הן יכולות לתרום לארגון אליו אתם שואפים להתקבל.

 

כותבת המאמר: דקלה הרוניאן, חוקרת, מאמנת בתחום התעסוקה והקריירה ומנטורית דרושים IL

 

חברות מובילות באתר