כך תתקבלו לעבודה בחברה נחשקת

16.02.2025 | מאיה בוכניק, מנטורית דרושים IL | זמן קריאה: 3 דק` |

 

מבחר החברות הגדולות בישראל מגוון בתחומיו, ביניהן יש חברות שנחשקות יותר ויש כאלה שפחות. בדיוק כמו שמעל הגלידה שמים קצפת ובראשה דובדבן, כך גם החברות המובילות במשק בנויות כפירמידה שבראשה יש מספר חברות, שכמעט כולם רוצים לעבוד בהן. אז מה עושים כדי להתקבל אליהן?

 

 

כדי להתקבל לעבודה בחברה נחשקת נדרשת, ברוב המקרים, השכלה רלוונטית ממוסד מוכר. וזה עדיין לא מספיק כדי להבטיח את מקומכם בחברה. תצטרכו איכשהו להוכיח שיש לכם גם את ה- X פקטור... 

 

ממה מורכב ה-  X פקטור הזה? ואיך מוכיחים שיש לכם כזה? 

1. חברות מובילות אוהבות לגייס עובדים מחברות מובילות אחרות. כן, זה קצת כמו הביצה והתרנגולת.  אז אם אתם חולמים לעבוד בחברות נחשקות לאורך הקריירה שלכם, נסו לתכנן את הצעדים שלכם כבר מהראשון שבהם והשתדלו לכוון את חיפושי העבודה לחברות מובילות בלבד.


2. עברו על פרופילים בלינקדין של אנשים שעובדים או עבדו בחברה הנחשקת שאתם חולמים לעבוד בה. נסו לתהות: מוצאים ביניהם דמיון כלשהו? מה המכנה משותף ביניהם? האם זה משהו ברקע שלהם? אולי באופן שבו הם מציגים את עצמם? ואולי זה משהו בידע המקצועי שלהם? מה מתוך כל זה מאייפן גם אתכם?


3. השקיעו יותר בחיי החברה שלכם ונסו לאתר אנשים שעובדים בחברה הנחשקת שלכם שהם חברים של חברים. זה הזמן ליזום מפגשים ולהתחיל להסתובב במקומות ועם האנשים המתאימים במטרה להיתקל בהם ולהתחבר אליהם.


4. קראו את כל המידע שמופיע בעמוד הקריירה של החברה הנחשקת וגם בעמוד החברה בלינקדין. נסו לזהות שם רמזים- איזה עובדים הם אוהבים לגייס, איך תוכלו להוכיח להם שאתם בדיוק כאלה?


5. הכירו היטב את מגוון המוצרים של החברה ואם אפשר כדאי גם שתתנסו בהם. בחנו את עצמכם: מה אתם יודעים על המוצרים? מה דעתכם עליהם? מה מוצא חן בעיניכם? מה אפשר לשפר בהם? אל תפחדו להביע דעה או להגיד משהו שעלול להיות לא פופולרי (בשילוב כל הטיעונים וההסברים המתבקשים, כמובן).


6. תפסו תשומת לב- עקבו אחרי הפעילות של החברה ברשתות החברתיות, והגיבו לפרסומים שלה באופן כזה שישקף גם את דעותיכם וגם את השליטה שלכם בעשייה שלה.


7. לכו לכנסים מקצועיים שמוזמנים אליהם נציגים של החברה ולהרצאות שהם לוקחים בהן חלק. השתתפו באופן אקטיבי, שאלו שאלות, נסו לגשת למרצים בתום ההרצאה וליזום שיחה על אחד הנושאים שעלו. התחברו איתם לאחר מכן בלינקדין כדי לשמור על קשר.


8. חישבו על דרכים להוכיח שיש בכם הרבה יותר מאשר ידע טכני, כי כישורים רכים חשובים לא פחות: האם אתם יצירתיים? אולי בעלי יכולת מופלאה של חשיבה מחוץ לקופסה ופתרון בעיות? שנונים? חרוצים? בעלי יכולת חשיבה ביקורתית? אולי המוטיבציה בשמיים? מה גורם לכם להיות שונים מאחרים? נסו לשקף את זה בקורות החיים ובפרופיל הלינקדין שלכם.


9. גלו מהם התחומים החברתיים שהחברה משקיעה בהם, פעילויות קהילתיות שהיא מארגנת או לוקחת בהן חלק ונסו להצטרף.


10. אל תפסיקו ללמוד- זהו מגמות חדשות ולמדו כל הזמן כדי להישאר תמיד בחזית הטכנולוגיה.
 

עכשיו קחו את כל עשרת הצעדים הללו, ערבבו יחד ואל תשכחו לפזר מעל גם הרבה אורך רוח, התמדה וקורט אבקת מזל.

 

קרדיט תמונה: shutterstock

 

 

חברות מובילות באתר